Στον διαγωνισμό London International Olive Oil Quality Competition 2020 το ελαιόλαδο μας
πήρε μέρος στην κατηγορία της ποιότητας και βραβεύθηκε με το χρυσό μετάλλιο
,καθώς διακρίθηκε ανάμεσα σε πολλές επωνυμίες από διάφορες χώρες τόσο για το
πλούσιο άρωμα του, την ιδιαίτερη και έντονη γεύση που περιέχεται σε ελαιόλαδο
οξύτητας<0.2 όσο και για την περιεκτικότητα του σε στοιχεία πολύτιμα και ωφέλιμα
για τον καταναλωτή όπως είναι για παράδειγμα οι πολυφαινόλες.
Οι πολυφαινόλες του ελαιόλαδου συμβάλλουν στην προστασία των λιπιδίων του
αίματος από το οξειδωτικό στρες. Τα συγκεκριμένα ευεργετικά αποτελέσματα
επιτυγχάνονται με την ημερήσια λήψη 20g ελαιολάδου.
28 Ιουλίου 2021